Gyakori kérdések

Hol találhatók in-ear monitor készülékek és mennyi időbe kerül a legyártásuk?
Az in-ear monitor készülékek Romániában készülnek, az Ultimate Sound az egyedüli gyártó, aki ilyen készülékeket gyárt a hazai zenészek számára.
Melyek a perszonalizált in-ear fülhallgatók előnyei az univerzális fülhallgatóval (füldugóval) szemben?
A perszonalizált in-ear monitor készülékek kényelmesek és nem esnek ki a fülből, a hangszigetelés magas szintű és a hang lényegesen jobb.
Hogyan vehető minta a fülről?
A mintavétel ingyenes és az Ultimate Sound partner cégénél, a Cochleea, audiológiai rendelőben történik.
Az Ultimate Sound cég készülékeit ki lehet próbálni mielőtt megvennénk?
Az Ultimate Sound nem gyárt univerzális in-ear monitor készülékeket, így meg kell őket vásárolni.
Melyek az előnyök egy olyan zenész számára, aki Ultimate Sound monitort használ?
Az Ultimate Sound perszonalizált in-ear monitor készülékei csökkentik a halláskárosodás kockázatát megfelelő használat esetén, segítenek a hangminőség és a koherencia javításában, kizárják a virtuális akusztikus feedback-et, mozgásszabadságot biztosítanak a színpadon, amennyiben wireless rendszerrel együtt használják és kényelemérzetet nyújtanak hosszasabb használat után is.
Nem lesz elszigetelt érzésem akusztikailag?
Az akusztikai elszigeteltség előnyt jelenthet mikor színpadon van vagy zenét hallgat. Az Ultimate Sound perszonalizált monitor készülékek csökkentik a külső zajt akár 26 dB-ig. Természetesen a zajok kiszűrése függ úgy a fül formájától, mint a fülhallgató típusától.
Hogyan tudom, hogy biztonságos a hangerő szempontjából? Mi történik a tinnitus-sal (fülzúgással)?
Az Ultimate Sound monitorok alapos audiológiai elvek alapján vannak tervezve, megelőzik a zaj által kiváltott hallásvesztést és akár a tinnitus visszafogásához vezetnek a jelzés–zaj közötti viszony konszolidációja által a mindennap aktív személyek esetén.
A hangintenzitás igénye csökkent, mivel a külső zaj visszafogottabb és gyakorlatilag nem kell elnyomni a zajt a fülhallgatók felhangosításával.
Csak a zene lesz erős, a zaj nem!
A megrendelés után mennyi időn belül vehető át az in-ear monitor készülék?
A megrendeléstől számított legtöbb 10 munkanapon belül elkészülnek az in-ear monitor készülékek. A megrendelés akkor kerül feldolgozásra, mikor levették a mintát.
Hogyan működik a Re-Fit rendszer és mit jelent?
A vásárlástól számított 10 napon belül, amennyiben a fülhallgatók zavarják vagy kényelmetlenek a fülkagylónak, javíthatunk rajta, anélkül, hogy külön fizessen ezért.
Mi az ambientális csatorna?
A csatorna egy kis nyílás, amely áthalad az in-ear monitor egyik végétől a másikig, a hangelszigetelés korlátozására. Ez által a felhasználó hallja a külső hangokat. E csatornának a hátránya, hogy csökkenti a zaj kiszűrését, így javasolnánk egy ambientális mikrofon használatát.
Hogyan lehet megelőzni az in-ear monitor készülékek esetén a nedvességet/nyirkosságot?
A hallócsatorna környezete meleg és nedves. Mikor változik a levegő hőmérséklete, a vízpára kondenzálja a monitorok belsejében levő érzékeny mikroelektronikát. A kondenz befolyásolja elsősorban a hangok minőségét és ez vezet a monitorok meghibásodásához. Figyelmeztető jelek lehetnek a hang deformálódása, megszakadások, gyenge hang, akár a teljes meghibásodás vagy nem működés. Ez hosszasabb használhatatlansághoz vagy akár költséges javításhoz is vezethet.
Az in-ear monitor készülékek karbantartása érdekében javasolt megtisztítani (megtörölni) a fület egy törlőkendővel a nedvesség vagy az izzadság nyomainak eltávolítására. Az in-ear monitor készülékek használata után, meg kell törölni őket egy nedves törlőkendővel, majd egy szárazzal. A monitorokat nyitott helyen kell tárolni, fénytől védve, hogy a használat alatt felgyűlt nedvesség felszáradjon.
Mi a driver?
A driver egy kis hangszóróhoz hasonlít, amely adott specifikációk alapján készül, frekvenciákat reprodukál, amelyek más típusú fülhallgatóval nem hallhatók.
Szükség van más felszerelésekre/adapterekre az in-ear monitor készülékek használatához?
Amennyiben zenét szeretne hallgatni, akkor csak csatlakoztatnia kell a készüléket bármely iPod, MP3 player vagy más hordozható készülékhez, ahhoz, hogy élvezze a zenét. Ha live előadásra szükséges vagy stúdióban, wireless közvetítő rendszerre van szüksége. Általában, az in-ear monitorokat 3,5 mm-es aranyozott, jack könyökös csatlakozókábellel lehet használni, de igény szerint lehet módosítani bármilyen típusú csatlakozásra, az Ön választása szerint.
Hosszú ideig lehet használni az in-ear monitor készülékeket?
Normál paraméterek között fognak működni, ha vigyáz rájuk. Mindemellett füleink növekednek és állandóan változnak. Előfordul, hogy a 3 éve kényelmesen viselt in-ear monitorok nem találnak már. Ilyen esetben újra mintát kell venni és a fülhallgatót kicserélni. Ez költséggel jár.