Întrebări frecvente

Unde sunt produse monitoarele in-ear și cât durează producerea acestora?
Monitoarele in-ear sunt realizate în Romania, Ultimate Sound fiind singura companie specializată în producerea de monitoare pentru muzicieni din ţară.
Care sunt avantajele utilizării căştilor in-ear personalizate comparativ cu căştile universale (dopuri) ?
Monitoarele personalizate in-ear sunt confortabile şi nu vor cădea din ureche, izolarea acustică este superioară iar sunetul este semnificativ mai bun.
Cum pot obține amprenta urechii mele?
Mulajul urechii îl puteti obține chiar și în localitatea din care vă aflați făra a fi nevoit să vă deplasați în București. Vă rugăm să ne contactați pentru a stabili o programare.
Pot testa monitoarele Ultimate Sound înainte de a le cumpăra?
Ultimate Sound nu produce monitoare in-ear universale, astfel singura variantă este achiziționarea lor.
Care sunt beneficiile pentru un muzician care utilizează monitoare Ultimate Sound?
Monitoarele personalizate in-ear Ultimate Sound reduc riscul de deteriorare a auzului în condițiile utilizării corecte, ajută la îmbunătățirea și coerența calității sunetului, elimină feedback-ul acustic virtual, oferă libertatea de mișcare pe scena atunci când se utilizează împreuna cu un sistem wireless si creează senzația de confort în timpul utilizării chiar și după o perioadă îndelungată.
Mă voi simți prea izolat acustic?
Izolarea acustica poate fi un avantaj atunci când sunteți pe scenă sau ascultați muzică. Monitoarele personalizate Ultimate Sound reduc zgomotul exterior cu până la 26 dB. Bineînțeles, antifonarea sunetelor depinde atât de forma urechii, cât și de tipul căștilor.
Cum îmi dau seama că ascult în condiții de siguranță sonoră? Ce se întâmplă cu tinnitus-ul (țiuitul din urechi)?
Monitoarele Ultimate Sound au fost concepute pe baza unor principii audiologice solide ce pot preveni pierderea auzului indusă de zgomot și chiar dispariția tinnitus-ului prin consolidarea raportului semnal – zgomot pentru persoanele active zi de zi.
Nevoia de intensitate sonoră este redusă deoarece sunetul exterior va fi diminuat și practic nu va mai trebui sa acoperiți zgomotul cu nivelul ridicat din caști.
Singurul lucru amplificat este muzica, nu zgomotul!
Care este timpul de primire a monitoarelor in-ear după ce s-a făcut comanda?
În maxim 10 zile lucrătoare de la preluarea comenzii monitoarele in-ear sunt gata. Comanda se prelucrează din ziua în care s-au realizat amprentele.
Ce este ventul ambiental?
Ventul este un mic orificiu care străbate dintr-un capăt în altul monitoarele in-ear pentru a limita izolarea sonora. Acest lucru permite utilizatorului să audă sunetele din exterior. Dezavantajul acestui vent ambiental îl reprezintă scăderea antifonării astfel, este recomandat să folosiţi un microfon ambiental.
Care este cea mai bună metodă de a controla umiditatea / umezeala în monitoarele in-ear?
Conductul auditiv tipic este un mediu cald și umed. Când sunt schimbări de temperatură a aerului, vaporii de apă condensează microelectronica sensibilă aflată în interiorul monitoarelor. Condensul este principalul vinovat care afectează calitatea sunetelor și în final defectarea monitoarelor. Semnele de avertizare pot varia de la distorsionarea sunetului, intermitență, sunet slab până la defectarea totala și nefuncționarea acestora. Acest lucru poate duce la o perioadă mai mare de neutilizare, cât și la reparații costisitoare.
Pentru întreţinerea monitoarelor in-ear, este recomandat ca înainte de a le utiliza să vă igienizați (ştergeţi) urechea cu un șerveţel pentru a îndepărta eventualele urme de umezeală sau transpiraţie. După utilizare monitoarele in-ear, acestea se vor şterge pe toată suprafaţa cu un șervețel umed și apoi cu un șervețel uscat. Este de preferat ca monitoarele să fie lăsate în spații deschise, ferite de lumină, astfel umezeala acumulată pe parcursul utilizării să poată fi eliminată.
Ce este driver-ul?
Driverul este similar unui difuzor mic, conceput după specificații anume, capabil sa reproducă frecvențe ce nu pot fi auzite cu alte tipuri de căști.
Am nevoie de alte echipamente / adaptoare pentru a utiliza monitoarele in-ear?
Dacă doriți să asculți muzică, atunci trebuie doar sa conectați căștile la orice iPod, MP3 player sau orice dispozitiv portabil pentru a vă bucura de muzică. Dacă le utilizați în spectacole live sau în studiouri de înregistrări, veți avea nevoie de un sistem de transmisie wireless. În general, monitoare in-ear utilizează cablu cu mufă jack standard de 3,5 mm, placată cu aur, dar în funcție de preferință se poate modifica cu orice tip de conexiune care este agreată de dumneavoastră.
Monitoarele mele in-ear pot funcționa pentru o perioada lungă de timp?
Ele vor funcționa în parametri normali dacă aveți grijă de ele. Totuși, urechile noastre cresc și se schimbă constant. Monitoare in-ear care erau confortabile în ureche acum 3 ani pot să nu se mai potrivească acum. Astfel, va trebui să vă luaţi din nou amprente iar carcasa va trebui înlocuită, contra cost.