Az alkalmazott technológia

Az Ultimate Sound perszonalizált monitor készülékek fülhöz való pontos találtatása
Az Ultimate Sound cég csapata több mint tíz éves tapasztalattal rendelkezik az audiológia és az in-ear készülékek területén, ami arra késztet, hogy jó minőségű termékeket tudjunk létrehozni, úgy a kivitelezés, mint a kényelem és a zenei minőség szempontjából.

Eltávolítható kábel memóriával
Az Ultimate Sound szakszerű kábeleket használ memóriával, a fül mögött, különböző színekben. A kábel tiszta rézből készül a megfelelő kapcsolatteremtés érdekében és kevlárral van megerősítve belülről. A kábel külső részét poliuretán burkolat képezi és teflon a maximális hajlékonyság biztosítására. A kábel kapcsolódik az in-ear monitorhoz 2 aranyozott tűvel és a hüvelyvég el van látva egy 3,5 mm-es, aranyozott audió sztereó csatalakozóval. A standard kábel hossza 1200 cm.

A felhasznált driver-ek (hangszórok)
casti in ear, monitoare in ear , casti audio, casti cu mulaj, casti profesionale, monitoare studio A hangszóróként vagy receiver-ként megnevezett driver (meghajtó) átfordítja az elektromos jelt akusztikus nyomássá, amit az emberi fül felfog hangként.
A drivere-eket különböző elektronikus készülékekhez használják – pl. mobiltelefon, televízió, biztonsági rendszerek. A kiegyensúlyozott armatúrával rendelkező receiver-t a leggyakrabban az auditív készülékeknél és in-ear applikációknál használják.

A kiegyensúlyozott armatúrával rendelkező technológia alapjában hatékonyabb az energiának hanggá változtatásában. A kiegyensúlyozott armatúrával rendelkező technológia csak akkor működik, ha a kimenet közvetlenül a hallócsatorna belsejébe van tervezve, ellenkező esetben a mély hangok (bass) eltűnnek.

A kiegyensúlyozott armatúrával rendelkező technológia jobb kimenetet biztosít mm³-ként. Ez előnyt jelent a kisebb applikációknál (pl. hallókészülékek), vagy az olyan applikációknál, ahol több vevőkészüléket szeretnének elhelyezni egy kisebb helyen (pl. hi-fi fülhallgatók esetén magas, közép és mély hangokra).

A működési elv

Az armatúra (egy fémcsík) két mágnes közé van elhelyezve, körülötte található a tekercs.
Az armatúra hegye pont a két mágnes közötti távolság közepén van (kiegyensúlyozott armatúra).
A tekercsen áthaladó áram mozgásba hozza az armatúrát.
Az armatúra egyik végébe elhelyezett mozgatható tű mozgatja a másik végén levő membránt, hangot generálva.

Az alkalmazott technológia
Az Ultimate Sound együttműködik a Sonion, dán céggel, amely 1974-ben jött létre Roskilde településen, Dániában. A SONION az első cégek között van a hallókészülékek, in-ear monitorok és hi-end fülhallgatók mikroelektronikai összetevőinek gyártásában.

Ennek alapján, megalkuvásról szó sincs, és ezt tükrözik termékeink.