Tehnologie folosita

Potrivirea perfectă în ureche a monitoarelor personalizate Ultimate Sound
Echipa Ultimate Sound cumulează peste zece ani de experiență în domeniul audiologiei și aparatelor in-ear, ceea ce ne face să credem că putem realiza produse de o calitate ridicată atât din punct de vedere al finisajelor și confortului cât și din punct de vedere al calității muzicale.

Cablu detașabil cu memorie
Ultimate Sound utilizează cabluri profesionale cu memorie după ureche în diverse culori. Cablul este produs din cupru pur pentru o conectivitate optimă și întărit cu kevlar în interior. Exteriorul cablului este format din înveliș de poliuretan și teflon pentru a asigura flexibilitate maximă. Cablul se conectează cu monitoarele in-ear prin 2 pini auriți iar mufa de ieșire are un conector audio stereo de 3,5 mm, placat cu aur. Lungimea cablului este standard, de 1200 cm.

Driverele (difuzoare) utilizate
casti in ear, monitoare in ear , casti audio, casti cu mulaj, casti profesionale, monitoare studio Un driver – denumit uneori şi difuzor sau receiver – traduce un semnal electric în presiune acustică, care este apoi captat de urechea umană ca sunete.

Driverele sunt utilizate în diverse dispozitive electronice – de ex. telefoane mobile, televiziune, sisteme de securitate. Cea mai des întâlnită aplicaţie pentru un receiver cu armatura echilibrată o reprezintă aparatele auditive și aplicațiile in-ear.

Tehnologia cu armătura echilibrată este în mod fundamental mai eficientă la transformarea energiei în sunet. Tehnologia cu armătura echilibrată funcţionează doar atunci când ieşirea este proiectată direct în interiorul canalului auditiv, în caz contrar frecvenţele joase (bass) dispar. Tehnologia cu armătura echilibrată asigură o ieşire mai bună per mm³.
Aceasta reprezintă un avantaj în aplicaţiile miniaturizate (de ex. aparate auditive) sau în aplicaţii în care se doreşte instalarea mai multor receptoare într-un spaţiu redus (de ex. pentru producerea de căşti hi-fi cu tonalităţi înalte, medii şi joase).


Principiu de funcționare

Armatura (o bandă metalică) este aşezată între doi magneţi, iar în jurul său se instalează o bobină.
Vârful armăturii este reglat exact la mijlocul distanţei dintre cei doi magneţi (armatura echilibrată).
Curentul ce trece prin bobină injectează flux în armatură, punându-l în mişcare.
Un ac mobil (pin) conectat la un capăt al armaturii pune în mişcare membrana de la celălalt capăt, generând sunet.

Tehnologia folosita
Ultimate Sound colaborează cu Sonion, firmă daneză înfiinţată în anul 1974 în Roskilde, Danemarca. SONION este lider în fabricarea componentelor micro-electrice al aparatelor auditive, monitoarelor in-ear cât și a caştilor hi-end.

Așadar, nu se fac compromisuri și acest lucru se reflectă în produsele noastre.